Raadslid Reem Bakker

"Onder gewone mensen ben ik op mijn best"

Mijn naam is Reem Bakker. Ik ben geboren in 1967, ben van beroep chiropractor en heb al ruim tien jaar een hele fijne relatie met mijn vriendin. Ik ben vader van drie geweldige kinderen en wij wonen in Harmelen.

 

Bij mijn geboorte waren mijn vader en moeder 23 en 20 jaar oud. Zij waren arm en hadden geen geld voor een eigen woning. De duiventil op zolder bij opoe Bakker werd verbouwd tot verblijfplaats en daar heb ik het eerste deel van mijn leven doorgebracht. Terwijl opoe oppaste, werkten mijn ouders overdag en ging mijn vader 's avonds naar school. Aan het eind van de maand moesten de flessen met statiegeld worden ingeleverd zodat er voldoende geld was om boodschappen te kunnen doen. Door hard te werken en zuinig te leven wisten mijn ouders zich op te werken in de maatschappij en konden zij een eigen woning kopen. Mijn jongere broer en ik konden gaan studeren.

 

Vanaf het moment dat mijn ouders wat meer geld verdienden hadden wij een abonnement op twee verschillende kranten. Als kind viel mij al snel op dat in die twee kranten op verschillende manieren dezelfde gebeurtenissen werden beschreven. Ik realiseerde me dat je niet alles zo maar moet geloven en dat het goed is om kritische vragen te stellen. Daar is ergens mijn interesse voor de politiek ontstaan. Ik leerde van het lezen van die twee kranten dat het belangrijk is om je oor bij meerdere personen te luisteren te leggen alvorens je een oordeel te vormen.

 

Sinds 2013 ben ik actief in de Woerdense politiek. Eerst als fractie-assistent en tussen 2014 en 2018 was ik raadslid voor de lokale VVD. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was ik lijsttrekker voor de VVD en werd de partij de tweede partij van Woerden. Na een verschil in interpretatie over het verloop van de verkiezingen, heb ik in mei 2018 besloten om de partij in Woerden verlaten. Sindsdien zit ik als onafhankelijk raadslid in de Woerdense gemeenteraad.

 

Zuinig en efficiënt omgaan met geld is mij met de paplepel ingegoten. Datzelfde geldt voor het vormen van een eigen mening. Daarvoor ga ik altijd op zoek naar verschillende bronnen en bekijk ik een probleem vanuit verschillende invalshoeken. Ik stel graag raadsvragen zodat ik weloverwogen besluiten kan nemen. Onder andere via mijn praktijk heb ik contact met alle rangen en standen van de Woerdense bevolking. Daardoor weet ik dus goed wat er binnen onze gemeente leeft. Dat helpt mij enorm om mijn werk als raadslid goed te kunnen doen. Ik zet mij in voor gewone mensen die hun best willen doen, in vrijheid willen leven en wat moois van het leven willen maken. Voor die mensen zet ik mij in in de lokale Woerdense politiek.